Omdat wij geen kant-en-klaar product verkopen, begrijpen wij dat er soms vragen zijn.

Aankoop en bestelproces

Ik wil een ander aantal ontwerpen laten maken

Kom je er niet helemaal uit met de aantallen? Probeer dan twee of meer producten toe te voegen aan de bestelling om de som compleet te maken. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We maken samen een nieuwe prijs voor jouw bestelling.

Wat gebeurd er nadat ik een bestelling heb geplaatst?

Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst, ontvang je een email met aanlever-instructies. Wij gaan ondertussen alvast aan de gang om je aan te melden als klant en reserveren een plekje op onze server. Hebben wij alle benodigde bestanden ontvangen? Dan gaan we direct aan de slag en heb jij binnen 2 tot 3 werkdagen de eerste ontwerpen binnen!

Hoe lang duurt het voordat ik mijn ontwerpen binnen heb?

Na ontvangst van de benodigde materialen, leveren wij binnen 2 tot 3 werkdagen het eerste ontwerp aan. De gemiddelde reactietijd vanuit de klant ligt op 1 werkdag en wij proberen met diezelfde snelheid ook te reageren. Binnen één werkweek moeten we het proces vanaf aanvraag tot oplevering hebben voltooid.

Aanleveren en ontwerp

Waar moet ik mijn bestanden aanleveren?

Na het afronden van jouw bestelling, ontvang je een email met aanlever-instructies. Ben je die kwijt of komt deze bij iemand anders binnen? Dan kan je je bestanden aanleveren via dit formulier of je bestanden (inclusief je opmaakwens) toesturen aan ontwerp@opmaakservice.com.

Met welke bestandsformaten kunnen jullie werken?

Onze DTP-ers werken het liefst met vectoren (.eps, .pdf, .ai, .svg, etc.), maar mocht je dat niet voorhanden hebben, kunnen wij ook uit de voeten met .jpg, .png of andere typen afbeeldingen.

Welke bestanden moet ik aanleveren?

Wij vragen je om de logo’s, lettertypen, schetsen of eigenlijk alles wat we nodig zouden kunnen hebben, te uploaden naar onze server of te versturen aan ontwerp@opmaakservice.com. Wij maken voor jou een afbeelding op die moet voldoen aan jouw wensen. Wil jij het logo van een klant presenteren op je scorebord? Dan hebben we natuurlijk het logo nodig. Alle specifieke inhoud die we zelf niet zomaar kunnen verkrijgen, dient aangeleverd te worden.

Voorbeelden van bestanden die je zelf moet aanleveren:
– Specifieke foto die gebruikt moet worden in de ‘slide’;
– Specifiek logo van een klant of sponsor;
– Specifiek logo van de club of vereniging;
– Advertentie van een klant of sponsor;
– Speciale lettertypen die je wenst te gebruiken;
– Tekstdocument voor eventueel weer te geven tekst.

Voorbeelden van bestanden die je niet zelf hoeft aan te leveren:
– Een foto ter verfraaiing van de opmaak; bijvoorbeeld een blauwe lucht of sportveld;

Ik weet de afmeting van mijn LED-scherm niet!

Geen paniek. Raadpleeg de documentatie van je scherm of zoek naar een sticker op het product zelf. Staat het daar niet op? Dan heeft je leverancier heeft dit 9 van de 10 keer zo voor je uitgevonden! Denk eraan: wij hebben de afmeting in pixels nodig, niet in centimeters.

Wanneer ontvang ik mijn ontwerpen?

Heb jij je bestelling geplaatst en je bestanden aangeleverd? Dan ontvang je binnen 2 tot 3 werkdagen je eerste ontwerpen. Zijn ze goed? Dan maken wij ze direct definitief en kunt u ze uploaden naar uw LED-scherm.

Waar kan ik mijn ontwerpen terugvinden?

Bij het plaatsen van je eerste bestelling maken wij een plekje vrij op onze beveiligde server. Je ontvangt bij de eerste ontwerpen een email met link naar je eigen databank. Hierin verzamelen wij alle opgemaakte afbeeldingen en sorteren deze op datum. Zo kun je ook volgend jaar weer je bestanden terugvinden.

Ben je de link even kwijt? Neem dan contact met ons op via de klantenservice.

Hoe geef ik feedback op mijn ontwerp(en)?

Zodra wij de eerste ontwerpen af hebben, ontvangt u een mail met link naar uw plekje op onze server. Feedback kunt u versturen door simpelweg op de email te reageren. Heeft u na één correctieronde, meer (nieuwe) feedback of heeft u zelf iets verkeerd aangeleverd? Dan brengen wij deze wijzigingen aan volgens ons uurtarief van €65,- exclusief btw. Heeft u meer dan 10 advertenties in 1 bestelling geplaatst, dan maken wij gebruik van een gereduceerd tarief van €45,- exclusief btw per uur.

Oplevering en plaatsing

Wat gebeurt er als ik mijn ontwerpen heb goedgekeurd?

Goedgekeurd!? Top! Wij maken de bestanden definitief en uploaden ze naar onze server. De link voor toegang heb je dan al ontvangen bij de controle van de eerste ontwerpen. Je ontvangt een email wanneer je definitieve bestanden gereed zijn.

Hoe plaats ik de ontwerpen op mijn LED-scherm?

Binnen jouw organisatie is er vast wel iemand die dat weet, maar mocht je die even niet kunnen bereiken adviseren wij om contact op te nemen met de leverancier van het scherm. Vaak werken LED-schermen via cloud-based software of een online portaal waarin je je media kan uploaden. Wij hebben zelf helaas geen toegang tot je LED-scherm.

Overige

Ik heb een andere vraag!

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Mail deze dan naar info@opmaakservice.com of neem contact met ons op via het contactformulier. Ben je al klant en gaat je vraag over een lopende order? Neem dan contact op met de klantenservice, dan weten we direct over welke order we het hebben.

Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?

Whoopps! Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Als u een klacht heeft vragen wij u deze in te sturen via de klantenservice of een mail te sturen aan info@opmaakservice.com.

Denken jullie ook aan onze energierekening?

Uiteraard! Bij LED-schermen geldt; hoe donkerder het beeld, hoe lager het energieverbruik. Wij proberen altijd te voorkomen dat je met een berg witte afbeeldingen komt te zitten. Kan het niet anders? Ook dan zullen we proberen de helderheid te minimaliseren.